Het vinden van een geschikte fabriek in China is zeker niet gemakkelijk. Het vergt kennis en ervaring om de juiste deal met de juiste fabrikant te kunnen sluiten. Wij als China expert helpen u graag op weg. Hier volgen een aantal stappen die u helpen een fabriek in China te vinden die aan uw eisen kan voldoen:

1. Vraag om referenties en onderzoek deze

Ondanks dat dit erg simpel klinkt is het erg waardevol. Door deze simpele regel te volgen kan ongeveer 90% van de potentiële handelspartners worden weggestreept die u misschien gevonden heeft op websites. Vraag degene met wie u e-mailcontact heeft om u van referenties te voorzien van klanten in Europa of in Amerika met wie zij direct zaken hebben gedaan. Het is logisch dat de fabriek in China u zal antwoorden dat hij niet al zijn klanten aan u kan noemen of alle merken waarvoor zij fabriceren. Echter, zij zullen zeker één à twee referenties kunnen geven. Wanneer u deze referenties gaat onderzoeken bel deze dan op in plaats van hen een email te sturen. U zult snel genoeg leren met wie u te maken heeft. Als de fabrikant u geen betrouwbare referentie kan geven…laat deze fabriek dan maar zitten en kijk niet meer achterom.

2. Stuur een derde partij naar de fabrikant toe om deze te verifiëren

Het is erg verstandig om een gedetailleerd rapport te ontvangen van iemand die met zijn eigen ogen de potentiële fabriek in China gezien heeft. Het kost relatief weinig geld om dit te laten doen en het kan u een fortuin schelen! Kijk voor meer informatie over een fabrieksaudit op onze pagina.

3. Verzoek product documentatie

Vraag de leverancier of deze u van documentie kan voorzien die betrekking hebben op hun eigen kwaliteitscontrole of productveiligheid standaarden en bekijk goed wat ze u geven. U kunt bijvoorbeeld vragen om een ‘kwaliteitscontrole checklijst’ voor de producten in kwestie of voor testresultaten van een labaratorium testresultaten documentatie die aantonen welke materialen er in het productie zitten en u kunt beoordelen of deze veilig en legaal zijn waar u deze wilt gaan verkopen. Als de leverancier deze verzoeken afwijst of geen idee heeft waar u het over heeft, verspil dan geen energie meer aan deze partij. Een profesionele fabriek of handelsbedrijf zal zeer bekend zijn en wilt graag reageren op dit soort verzoeken.

4. Volg uw gevoel

U hoeft geen expert te zijn in het inkopen in China om te weten wanneer u een slecht gevoel heeft over iets. Voelt het raar dat de leverancier u vraagt om geld met Western Union over te maken? Is de naam van hun bankrekening anders dan die van de bedrijfsnaam of de contactpersoon en is er geen goede uitleg hierover? Vermijd de fabriek om antwoord te geven op uw simpele en directe vragen? Dit zijn allemaal tekens van een slechte handelspartner. Probeer het niet goed te praten voor uzelf omdat u denkt dat dit de enige fabriek is waar u aan vast zit. In China is het zo dat wanneer een fabriek iets maakt, dat er meestal nog tien van dezelfde soort fabrieken in dezelfde straat gevestigd zijn.

5. Let op de kwaliteit

Wanneer u een sampel ontvangt of iemand naar de fabriek in China stuurt om de producten te bekijken, wat is uw mening over de productkwaliteit? Lijkt het product ‘net niet goed’, ‘matig’, ‘goedkoop of niet functionerend’? Als een fabriek u al een sampel stuurt met kwaliteitsproblemen dan hoeft u zeker niet te verwachten dat de kwaliteit wel in orde wanneer u een order plaatst. Accepteer nooit een excuus als ‘O, slechts het sampel ziet er zo uit maar de productie zal veel beter zijn.’ Trap er niet in.

Wilt u meer weten over succesvol zaken doen in China?

Lees meer over zaken doen in China op onze pagina Nieuws. Wilt u meer informatie over Duyfjes Trading als handelsagent in China of over onze andere diensten zoals begeleiding, sourcing of handelsmissies? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. U kunt ons natuurlijk ook bereiken via Skype.