Concept Development

Het ontwerp proces voor uw idee begint met Concept Development

Product design & 3D-Engineering start met creatieve ideeën, of terwijl Concept Development. Bij het ontwikkelen van een nieuw product staat u voor een tal van keuzes. In alle gevallen zult u op zoek zijn naar betrouwbare partners die die kennis van zaken hebben. Duyfjes Trading is een sparringspartner met ervaring op het gebied van Product Development in China. Onder onze uitstekende kennis van het hele product development proces valt ook het creëren van nieuwe ideeën aan de hand van een creatief proces.

De eerste stap van product design & engineering is het idee, wat vaak ontstaat vaak uit een behoefte of probleem. Deze ideeën zien wij als een uitdaging. Bij de start van een ontwerptraject proberen wij gezamenlijk met u alle kansen van het creatief proces te benutten om uiteindelijk een resultaat van creatieve ideeën te kunnen presenteren.

Hoe start ons creatief proces bij product design?

Door inzicht te krijgen in uw behoefte of probleem, wordt ons creatief proces gestart. Daarom beginnen wij met het onderzoeken van de doelgroep op zowel sociaal- als cultureel perspectief. Dit werken wij uit met personas en moodboards welke wij tot tevredenheid met u afstemmen. Aan de hand van een breed onderzoek stellen wij vervolgens de eisen en wensen van het product vast. Daarna wordt er gekeken of deze eisen en wensen met een passend design kunnen worden vervuld.

Voorbeeld van een moodboard

Het vervolg van industrial product design

De eerste fase van een creatief proces vervolgt dan met het in detail analyseren van bestaande producten, technieken, trends en materialen. Een belangrijke stap die altijd vóór het creëren van een concept design plaatsvindt. Aangezien dit onze dagelijkse werkzaamheden zijn, kunt u rekenen op een beknopt maar zeer volledig overzicht van al deze creatieve zaken.

Marktpositionering

Brainstormtechnieken gebruiken als product designer

Ons team is constant bezig met creatieve dingen maken en creativiteit ontwikkelen door middel van ‘outside the box’ te denken. Met behulp van creatieve sessies, waarin brainstormen het hoofdonderdeel is, proberen we idee ontwikkeling te stimuleren. Vaak geeft zo’n brainstormsessie ontzettend veel nieuwe invalshoeken voor industrial product design. Deze creatieve vaardigheden zorgen tijdens de ideeënfase voor onderscheidende en creatieve factoren in een ontwerp.

Wij staan in direct contact met producenten in China en zijn dagelijks in de fabrieken aanwezig. Ook deze praktische kennis houden wij al tijdens de eerste ontwerpfase in gedachte.

Product design. Creatief en op maat!

Persoonlijk contact staat, al vóór het eerste idee in het ontwerptraject, hoog bij ons in het vaandel. Vooraf aangeleverde kennis, voorkeuren en mogelijkheden proberen wij maximaal te implementeren tijdens een creatief proces. Op deze manier is het mogelijk om elk idee creatief te ontwikkelen aan de hand van uw eisen en wensen. Ook zaken als een product lifecycle houden wij als product developer vanaf het begin in gedachte. Daarnaast kunnen wij zorgen voor integrated product design. In dit geval laten we het idee volledig aansluiten op uw bestaande assortiment.

Koers met creatieve ideeën

Uiteindelijk presenteren wij u een aantal slimme ideeën die een indruk geven van de richting die wij het project willen geven. Daarmee toetsen wij of de abstracte ideeën een passend antwoord kunnen geven op uw behoefte of probleem. Doel is altijd om door middel van creatief denken een oplossing te bieden in de vorm van een creatief proces met creatieve concepten.

In de volgende stap vertalen we concept design naar een product design dat werkelijk produceerbaar is.

Meer weten?

Wist u dat wij naast Concept Development ook gespecialiseerd zijn in  Product Design, 3D Engineering, Prototyping & Rendering en Tooling Development. Naast deze diensten bieden wij ook Sourcing, Handelsmissies en Kwaliteitscontroles aan in China. Wilt u meer informatie over deze diensten of heeft u specifieke wensen, neem dan gerust contact met ons op.

© 2015 Duyfjes Trading BV
Kom ook in contact via