Fabrieks Audit China

Heeft u zelfstandig een leverancier gevonden via het Internet of heeft een leverancier op een beurs ontmoet en bent u niet zeker of deze aan uw specificaties kan voldoen? Dient u uw goede naam te beschermen tegen slechte arbeidsomstandigheden zoals gedwongen- of kinderarbeid? Heeft u in het verleden geld overgemaakt aan een fabriek en daar nooit meer iets van gehoord?

Waarom een fabrieks audit?

Een simpel bezoek bij uw mogelijke leverancier in China kan u een schat aan informatie opleveren. In het eerste geval kunt u zien of de partij werkelijk bestaat.

Het is van essentieel belang om de leverancier te bezoeken zodat u met eigen ogen de aanwezige kwaliteitssystemen van het bedrijf kunt beoordelen. U kunt zien hoe men werkt, welke machines er staan en hoe deze onderhouden zijn, of men überhaupt wel beschikt over de capaciteit om uw bestelling te kunnen produceren.

Het is belangrijk om na te gaan of alle bedrijfsdocumentatie in orde is en daarvoor is het belangrijk om de originele papieren in te zien. Vaak versturen fabrikanten zogenaamde ‘scans’ van de originele documenten door per e-mail. Echter, het komt voor dat deze worden gephotoshopped. Indien tijdens een audit blijkt dat men niet zelf beschikt over een exportvergunning bijvoorbeeld dan kun je daar vast rekening mee houden dat er logistiek meer geregeld moet worden en ook dat de zogenaamde ‘vat-rebate’ anders in elkaar steekt dan bij andere fabrikanten.

thumb_IMG_0542_1024
faken business license Photoshop

Duyfjes Trading bediend verschillende type klanten en die hebben allemaal een verschillende behoefte wanneer wij worden gevraagd een nieuwe leverancier te auditen.

Onze klanten variëren bijvoorbeeld van een kleine ondernemer, MKB-bedrijven tot aan de grotere retailers.

Een kleine ondernemer wilt vaak ‘gewoon praktische’ informatie; bestaat de fabriek en kunnen ze wat ze beloven? Hebben wij vertrouwen in de fabriek of adviseren wij om geen zaken met hen te doen.

Een middelgrote ondernemer doet vaak al langer zaken in China en komt zelf ook meerdere malen per jaar naar China toe om bestaande leveranciers te bezoeken. Dit type klant vraagt Duyfjes Trading vaak vooraf zij naar China komen om nieuwe potentiele leveranciers te auditen en te beoordelen zodat zij hun tijd effectief kunnen spenderen. Vaak gaan wij na een audit gezamenlijk langs de potentiele nieuwe leverancier zodat wij kunnen helpen met de onderhandelingen om tot zaken te komen. Dit doen wij middels handelsmissies.

Soorten fabrieks audits

Voor de bovengenoemde categorieën klant bieden wij de ‘Fabrieks audit’.

Een grotere retailer heeft vaak behoefte aan iets uitgebreidere audit waarin ook zaken als Social compliance aan bod komen. Ons rapport gaat vaak in het dossier dat het bedrijf vereist. Voor dit type klanten bieden wij de Social Compliance audit.

Neem geen onnodige risico’s

fabrieks_audit

Naast deze standaard audits heeft Duyfjes veel ervaring met het assisteren van audits/keuringen van verschillende instanties. Variërend van voorbereidingen van een keuring op een reeds goedgekeurde fabriek van een klant; bijvoorbeeld de fabrikant van een klant heeft Kemakeur maar moet geregeld worden gecontroleerd om dit certificaat te behouden. Wij helpen een dergelijke audit voor te bereiden zodat tijdens de officiële keuring van Kema alles vlekkeloos verloopt. Onze klanten doen ook internationaal zaken en ook hun klanten moeten soms voor het land van bestemming een keuring laten doen op de fabriek. Zo hebben wij klanten geholpen met keuringsdiensten uit bijvoorbeeld Zuid-Afrika (South African Board of Standards) en Japan.

© 2015 Duyfjes Trading BV
Kom ook in contact via