Prijsstelling sourcing China

De quick-offerte check

U heeft zelfstandig via een van de grotere B2B websites van een aantal fabrikanten offertes ontvangen. Wellicht zijn deze incompleet of wellicht verschillen deze zo ontzettend qua prijsniveau dat u begint te twijfelen of de aanbiedingen wel juist zijn. Hoe weet u eigenlijk zeker met wie u te maken heeft?

Ondanks dat wij bij Duyfjes er een voorstander van zijn om elke serieus overwogen fabrikant vooraf te bezoeken en in persoon te beoordelen begrijpen wij dat dit soms erg kostbaar kan zijn, zeker in zo’n vroeg stadium als het bekend worden met het Chinese prijsniveau voor uw product.

Al vanaf €250 kunt u ons inschakelen om drie tot vijf offertes te beoordelen die u ontvangen heeft. Wij nemen dan telefonisch contact op met de leverancier om alle specificaties door te spreken, alle vragen vanuit de leverancier te verzamelen en deze aan u door te communiceren.

Echter, in de praktijk hebben wij wel de ervaring dat het verstandig is indien u een origineel sample voor handen heeft u deze het beste kunt delen met de fabrikant om misverstanden te voorkomen. Zelfs als de leverancier voor u een prachtig sample heeft gemaakt, dat u goedgekeurd heeft, dan kan het later toch nog blijken dat men in de praktijk wanneer men de massaproductie gaat starten, men met andere machines/productietechnieken werkt om uw order uiteindelijk te maken. Zorg ervoor dat u van te voren vraagt met welke middelen/machines uw sample wordt vervaagd en met welke de massaproductie wordt geproduceerd. Anders heeft u kans dat u een ander product krijgt dan u wenst of dat uw prijzen worden verhoogt.

Duyfjes kan u verder helpen door de fabriek te auditen en de order voor u te begeleiden om nare verrassingen te voorkomen.

Incidentiele sourcing

U heeft een project dat u in China zou willen uitbesteden maar u weet niet waar u moet beginnen of u wilt hier zelf geen tijd aan kwijt zijn. Wij kunnen vooraf er een diepgaand traject gestart wordt waarbij de leverancier zelf bezocht moet worden vanuit kantoor een zogenaamd desk-research voor u doen. Vanaf €500 zullen wij op basis van onze ervaring voor u prijzen opvragen bij potentiële leveranciers. Wij leveren u dan een short list aan van potentiële geschikte leveranciers op basis van de verzamelde informatie. Overigens, is de stukprijs van de producten niet het enige component om de keuze voor uitbesteden naar China op te baseren. U dient de all-in cost in overweging nemen zoals de bijkomende projectkosten, logistieke kosten en kosten voor reizen die u eventueel zelf naar China zult maken.

Structurele sourcing

U doet veel zaken in China en elke maand heeft u nieuwe projecten die u mogelijk in China wilt uitbesteden. Afhankelijk van het aantal projecten dat u door ons wilt laten sourcen kunnen wij in overleg met u een vaste maandelijks fee afspreken zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Neem met ons contact op om meer over de mogelijkheden van sourcing en begeleiding te weten te komen.

sourcing

Voor sourcing op maat

© 2015 Duyfjes Trading BV
Kom ook in contact via