Onze klant is een Britse importeur van LED verlichting. De klant heeft online een nieuwe potentiële leverancier gevonden waar hij graag zaken mee wilt doen. Voordat de bestelling wordt gedaan vind de klant het belangrijk om te weten met wie hij zaken doet. Duyfjes Trading is bij de leverancier langsgegaan om de productielocaties te inspecteren, de processen te beoordelen en advies uit te brengen of er met deze leverancier ‘veilig’ zaken gedaan kan worden.

Het is altijd belangrijk om vooraf een leveranciersbezoek aan te kondigen dat je alle officiële bedrijfsdocumentatie wilt kunnen inzien. Anders is de kans erg groot dat men op de dag zelf met excuses komt waarom de papieren niet aanwezig zijn of dat de persoon met de sleutel van de kluis er niet is.

Hieronder zijn enkele voorbeelden te zien van de business license maar ook andere certificaten die zijn afgegeven door instanties als TUV-Reihland, CQC, Intertek, PHILIPS, VDE etc. De bedrijfsnamen hebben we expres anoniem gemaakt.

Business licence


Philips


Intertek


TUV-Reihland


1 Die-casting workshop

Allereerst brachten wij een bezoek aan de die-casting workshop van de leverancier. De leverancier heeft drie locaties in eigen bezit waar zij hun producten produceren.De machines zijn iets wat oud en zien er niet zo schoon uit. In de hele die-cast ruimte hangt een vieze rooklucht maar de producten die zij maken lijken zonder problemen uit de machine te komen. De werkplekken in de ruimtes ernaast zijn simpel maar wel goed verlicht.

Aluminium die casting China


Cleaning aluminium die casted items


Molds


Machines


Raw material


Cleaning


CNC Machines


Polishing


Workshop


Warehouse


2 Cleaning workshop

Alle producten dienen voordat deze verder verwerkt worden eerst grondig te worden schoongemaakt en bijgewerkt. De locatie is aardig goed verlicht en ruim opgezet. Men lijkt georganiseerd te werken. Aan het eind van elke productielijn zitten 2 mensen die de kwaliteitscontrole doen.

Incoming goods


Incoming goods


Grinding


Grinding


Grinding


Washing


Powdercoating


Assembling


Powdercoating


Assembling


3 Assembling workshop

De lampen spenderen 4 uur in ‘aging’.

Aging


Aging


Assembling


Assembling lines


Manual powdercoating


Cleaning


Polishing


Polishing


Chemical whasing facility


Chemicals


Showroom


Showroom


De leverancier vind kwaliteitscontrole erg belangrijk. Om de waterdichtheid bijvoorbeeld te testen gebruikt men een machine die met luchtdruk kan testen hoeveel lucht er ontsnapt. Niet elke fabriek beschikt over deze test machine dus wij vinden dit een pluspunt.

No leaking air


Leaking air


Onze klant had voorafgaand ons bezoek een aantal samples besteld. Deze konden wij tijdens de audit testen in de testruimte die daarvoor beschikbaar was. De klant vind het belangrijk om bepaalde waardes te controleren zoals het wattage, de power factor en het aantal lumen.

Testen samples


Test apparatuur


Testen


Testen


Test apparatuur


Test apparatuur


Testing


Testing


Testrapporten


Testrapporten


Uiteraard mochten er optisch geen beschadigingen zichtbaar zijn. Alle schroeven moesten ook voorzien zijn van een rubber ring. Ondanks dat wij niet van te voren een door de klant goedgekeurd kleuren sample hadden ontvangen om de kleur mee te vergelijken probeerde we middels een pantone -waaier toch na te gaan of de kleur in de buurt kwam.