Duyfjes Trading werkt voor haar klanten aan een grote diversiteit projecten. Wat deze projecten gemeen hebben, is dat ze door de dienstverlening van Duyfjes Trading zondermeer in alle gevallen sneller, beter en goedkoper zijn uitgevoerd en afgerond. Om hier een beter beeld bij te schetsen tonen wij u hieronder een project uit het verleden.

Onze klant heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel. Daarom had zij plannen om hun nieuwe hoofdkantoor geheel CO2-vrij te bouwen in Nederland. Door het toepassen van nieuwe technieken en de laatste innovaties wordt er zo’n 40% op energie bespaart. Een van de onderdelen die Duyfjes Trading voor hen in China heeft laten maken zijn alle glazen ramen.

Na het verzamelen van alle specificaties, vereisten, tekeningen, levertijden en richtprijzen zijn wij op zoek gegaan naar de meest geschikte fabrikant in China. Verschillende samples glas werden bij ons op kantoor verzameld en de meeste interessante doorgestuurd naar Nederland. Na eerst zonder de klant de meest interessante fabrieken te hebben bezocht zijn we daarna met de klant samen op handelsmissie naar de fabrikanten in China gegaan om onze top-3 geselecteerde fabrikanten nogmaals te beoordelen.

De uiteindelijke kleuren en specificaties werden besloten en de keuze voor een productie partner in China werd gemaakt. In een contract werden alle afspraken vastgelegd en de productie kon beginnen.

Tijdens de productie zijn wij middels een during-production inspectie de kwaliteit van het glas gaan controleren op basis van het afgesproken sample. De voortgang werd gemeten en de klant werd middels een uitgebreidde rapportage volledig geinformeerd. Immers, de planning van de bouw in Nederland hangt mede af van wanneer het glas zou arriveren en het was de bedoeling dat alle collega’s voor de winter over konden naar het nieuwe pand.

De controle tijdens de productie


De controle tijdens de productie


De controle tijdens de productie


Tijdens de controle


Tijdens de productie houden wij nauw contact met de leverancier ondanks dat zij zich wel op vlieg-afstand van ons kantoor in Shanghai bevinden. Wij willen uiteraard op de juiste momenten de fabrikant bezoeken en niet voor verrassingen komen te staan op door op een verkeerd moment langs te gaan.

Toen de productie gereed was zijn wij met twee collega’s de pre-shipment inspectie gaan uitvoeren.

De pre-shipment inspectie nadat alle ramen klaar waren


De pre-shipment inspectie nadat alle ramen klaar waren


Doordat er een behoorlijke hoeveelheid glas besteld was werden de platen op elkaar gestapeld en neergezet ter controle, alvorens de verscheping. Dit omdat er niet genoeg ruimte in de fabriek was om alle platen los naast elkaar op de grond te zetten. Uiteraard wilden wij voor dit project iedere op maat gemaakte ruit gronding controleren en daarom moest elke plaat uit de stapel worden getakeld. Dit nam redelijk wat tijd in beslag.

Takelen van het glas


Takelen van het glas


Gelukkig hebben we grondig gecontroleerd want er waren redelijk wat lijm-resten gevonden die verwijdert moesten worden.

Lijmresten


Lijmresten


Ook waren sommige aluminium ringen niet correct in het midden gepositioneerd zoals bedoelt was. Het is natuurlijk veel beter om dit van te voren in China te verbeteren dan later, achteraf in Nederland.

Dit kon voor de verscheping worden verbeterd en werd door ons gecontroleerd op de dag dat de containers werden ingeladen door een container-loading inspectie uit te voeren.

Bij aankomst van de ruiten in Nederland bleek helaas dat een enkel raam gesneuveld was tijdens het transport. Gelukkig was dit verzekerd. Echter, dit betekende wel dat deze opnieuw geproduceerd moest worden en dat dit pas later kon worden geinstalleerd. Omdat de ramen bijna allemaal uniek waren kon er niet van te voren extra ruiten worden geproduceerd om de schade van te voren in te calculeren.

Schade


Schade


Voor de installatie in Nederland werd een grote kraan ingezet.

De installatie in Nederland


De installatie in Nederland


De installatie in Nederland


De installatie in Nederland


De installatie in Nederland


De installatie in Nederland


Het resultaat is een prachtig pand in Nederland en een tevreden klant die dankzij onze begeleiding flink op haar glas inkoop heeft kunnen besparen en die het glas op tijd geleverd heeft gekregen.

Het resultaat


Het resultaat