Onze klant is een belangrijke speler in de Europese markt op het gebied van tuinproducten. Zij creëren producten die passen bij uw tuin en levensstijl.

Een van de producten die zij bieden zijn mooie loungesets voor op het terras.

De klant heeft ruime ervaring met de inkoop van dergelijke artikelen in China en tevens ervaring met welke problemen er kunnen voorkomen. Daarom is de klant meerdere malen naar China geweest om bij de fabriek de nieuwe bestelling te bespreken, de specificaties uit te leggen en om de gemaakte afspraken in een overeenkomst vast te leggen.

De fabrikant is een van de grotere fabrikanten in China en straalt daardoor vertrouwen uit. De bestelling bestond uit:

  1. Aluminium wicker stoelen & banken, stapel- en lounge stoelen met bijbehorende tafels
  2. Stalen wicker stoelen
  3. Aluminium parasols

Duyfjes Trading werd gevraagd voor de kwaliteitscontrole in China op de lounge sets uit te voeren. Wij kregen alle relevante informatie van de klant zodat wij ons goed konden voorbereiden en de steekproefgrootte van te voren konden bepalen.

Tijdens de inspectie


Tijdens de inspectie


Vlak voordat de inspectie plaats zou vinden kregen wij van de fabrikant in China een ander adres door dan waar hun fabriek is gevestigd om de goederen te controleren. De order is zonder dat de klant hiervan op de hoogte is gesteld, ge-outsourced bij een kleinere fabrikant in een andere stad.

Wegen & Meten


Wegen & Meten


Een van de belangrijkste kwaliteitseisen van de klant was dat het wicker materiaal zogenaamd ‘doorgeverfd’ moest zijn. In het geval van lichte beschadigingen ontstaan daardoor geen witte puntjes aan het oppervlakte. Later bleek dat niet het juiste materiaal was gebruikt maar geverfd wicker.

Tijdens het assembleren van de meubels raken hoekjes door het draaien beschadigd en word het witte materiaal zichtbaar. Nadat wij de zending hierop afgekeurd hadden stelde de fabrikant als oplossing voor de beschadigde plekken met een zwarte stift aan te stippen. Dit was geen acceptabele oplossing.

Defecten


Defecten


De fabrikant verontschuldigde zich wel voor het niet nakomen van de afspraken en vertelde dat hun Sales afdeling de keuze voor het materiaal niet had doorgegeven. Dit is helaas wel vaker het geval in China en daarom is het belangrijk zelf bij alle relevante personen na te gaan of de eisen zijn begrepen.

Een ander belangrijk punt zou de rechtheid zijn van het gewoven wicker. Helaas bleek dit ook veel scheef te zijn gevlochten.

Controle


Controle


Nadat wij meerdere malen terug zijn gegaan om te controleren kon uiteindelijk toch een acceptabele kwaliteit producten met korting worden verstuurd.

Duyfjes Trading heeft verstand van de Europese wensen van de klant en kan deze goed overbrengen op de fabrikant. Het heeft de voorkeur dat wij dit doen voordat de productie start maar in dit geval was het ook mogelijk tijdens de inspectie om uit te leggen wat de wensen waren. Door begrip te creëren bij de fabrikant was het makkelijker om medewerking te krijgen bij het verbeteren van de gevonden problemen. In plaats van het zwart aanstippen van het materiaal kon dit nu worden vervangen door nieuw onbeschadigd materiaal.

De klant had goed nagedacht om alle wensen vast te leggen in een overeenkomst, helaas is dit niet altijd voldoende om de problemen te voorkomen. Duyfjes Trading help klanten bij het opstellen van een inkoopcontract in het Engels en in het Chinees waarbij ook de productie locatie van te voren wordt vastgelegd en dat hier zonder schriftelijke toestemming door de klant niet van mag worden afgeweken.