Prototyping & Rendering

3D Engineering voor prototype realisatie – van ontwerp naar echt 3D model en renderingen

Een 3D tekening van uw product zorgt voor een globale indruk. Maar indien u werkelijk een goed beeld wilt krijgen van uw design is een 3D prototype  de volgende stap. Door het design tastbaar te maken middels 3D engineering kunt u uw product daadwerkelijk ervaren. Duyfjes Trading ontwikkelt hiervoor verschillende soorten prototypes, afhankelijk van het product. Soms heeft een prototype van het werkelijke materiaal de voorkeur, en in andere gevallen een CNC part of 3D print.

3D engineering voor prototype realisatie

Als in de engineering fase door middel van 3D cad software het 3D design volledig is uitgewerkt, kunnen wij dit met een aantal verschillende prototyping tools presenteren. Het is mogelijk voor Duyfjes Trading als product designer om een 3D model spoedig te verwezenlijken. Daarnaast zijn de 3D cad models te vertalen naar renderingen om kleuren en materialen van het ontwerp te visualiseren.

3D modelling voor analyse van product design & engineering

Het hele proces van product design & engineering versneld doordat het ontwerptraject hier in China plaatsvindt. Dit is mogelijk omdat wij direct in contact staan met de producenten. Aan de hand van 3D modeling is het mogelijk om snel prototypes te realiseren. De protypes geven dan feedback op de 3D drawing zodat zaken als dimensionering en vormgeving kunnen worden gecontroleerd.

Vanuit 3D design software naar een echt product

Indien mogelijk realiseren wij een productdesign direct in het materiaal wat bepaald is in de product design fase. Dit kan bijvoorbeeld bij textiel of staal. Het 3D product wat geproduceerd wordt, aan de hand van een 3D modeling programma, is dan in zijn omgeving te testen aan de gestelde eisen.

3D prototyping voor optimalisatie van product engineering

Wanneer het ontwerp een (spuit)giet product is, laten wij daar een CNC sample van maken. Duyfjes Trading als 3D designer heeft de juiste contacten om dit soort productdesigns snel te verwezenlijken. Dit is een stap die wij aanbevelen voor product design engineering omdat naast de werking ook de vormgeving geanalyseerd kan worden. Met constante optimalisatie van een ontwerp, door middel van nieuwe materialen en technieken, passen wij innovation design toe bij elk ontwerptraject.

3D print service voor ‘fast prototyping’

Mocht het product heel complex zijn dan is het mogelijk om een 3D print met behulp van prototyping software en een 3D printer snel te realiseren. 3D printing is een relatief nieuwe manier om ontwerpen met veel kleine onderdelen in detail uit te werken. Met rapid prototyping is het aan de hand van de 3D print wederom mogelijk om te kijken of vormgeving en dimensionering juist zijn bepaald. Daarnaast zijn 3D prints sterk genoeg om testen te doen in de uiteindelijke omgeving.

3D print


‘Rapid manufacturing’ met behulp van een siliconenmatrijs

Als het gewenst is om een ontwerp meerdere keren te prototypen, kunnen wij met behulp van prototype software een siliconenmatrijs ontwikkelen. Hiermee kan het product een aantal keren door vacuumgieten geproduceerd worden. Het gaat hier om een kleinere series. Ook kan de siliconenmatrijs gebruikt worden voor het testen van verschillende materialen. Het gietproces gebeurt dan bijvoorbeeld met verschillende rubbers om de gewenste elasticiteit te bepalen.

3D software voor renderingen

Naast het 3D prototype kunnen wij als product engineer aan de hand van 3D tekeningen het ontwerp ook met renderingen visualiseren. Het ontwerp kan dan in zijn omgeving geplaatst worden waarbij we kleuren, materialen en oppervlaktenruwheden aan het ontwerp toegekend worden. De render geeft naast het 3D model een duidelijk beeld over hoe het product eruit zal komen te zien. Door middel van integrated product design kunnen wij het product ook visualiseren binnen uw bestaande range.

Rendering


De laatste fase van product development

Wanneer wij in functie van product development engineer het ontwerp zowel op technisch als esthetisch hebben geanalyseerd, kan de tooling fase starten. In deze fase worden matrijzen voor het extruderen, (spuit)gieten en stansen getekend voor de uiteindelijke productie.

Duyfjes Trading is gespecialiseerd in het assisteren van bedrijven bij het vinden van passende leveranciers, coördinatie van productie, uitvoering van kwaliteitscontroles en het regelen van de logistiek. Met een eigen kantoor in Shanghai kunnen wij door lokale aanwezigheid snel met leveranciers schakelen, o.a. door hen geregeld te bezoeken en, waar mogelijk en noodzakelijk, ondersteuning bieden om een betere kwaliteit te realiseren voor onze klanten.

Meer weten?

Wist u dat wij naast Prototyping & Rendering ook gespecialiseerd zijn in Concept Development3D Engineering, Product Design en Tooling Development. Naast deze diensten bieden wij ook sourcing, handelsmissies en kwaliteitscontroles aan in China. Wilt u meer informatie over deze diensten of heeft u specifieke wensen, neem dan gerust contact met ons op.

© 2015 Duyfjes Trading BV
Kom ook in contact via