Sourcing China

Enkele zaken om rekening mee te houden wanneer u wilt sourcen in China

Tegenwoordig is het geen verrassing meer als u een winkel binnen loopt en bijna in alle gangen wel producten ziet staan waar op staat ‘made in China’. Dit toont China’s vermogen aan om te produceren volgens het prijsniveau, de kwaliteit en levertijd geëist door de meest hoogstaande retailers en distributeurs van de wereld. Voor veel bedrijven is het daarom interessant om goederen te laten produceren in China. Maar hoe begint u met sourcen in China? En waar moet u als bedrijf op letten? 

sourcing_duyfjes

Sourcen in China vraagt om een speciale aanpak

Veel bedrijven hebben een fortuin kunnen verdienen aan handel in China. Maar dit betekent niet dat sourcing in China gemakkelijk is. Er zijn veel mensen die niet beseffen dat voor elk product dat op tijd op de markt komt, voor de afgesproken prijs en kwaliteit, er ook veel bedrijven zijn die hierin falen. Dit geldt met name wanneer het de eerste keer is dat een bedrijf aan een project begint waarbij zij direct vanuit China sourcen. Wanneer u als bedrijf goederen laat produceren in China of direct producten inkoopt vanuit China is het daarom belangrijk om een aantal zaken extra aandacht te geven.

Hoe te beginnen met sourcen in China

Er zijn verschillende manieren om te sourcen in China. Voor de meeste bedrijven begint sourcing in China vaak via het Internet of met een bezoek aan beurzen in China. Maar hoe gaat u verder? Ten eerste is het belangrijk om bekend te raken met de manier waarop er wordt gewerkt in China. Omdat het land een totaal andere cultuur heeft dan de onze, is het van groot belang om de verschillen van het oosten te kennen en te begrijpen.

Breng een bezoek aan verschillende fabrieken in China om de productie mogelijkheden te bekijken en fabrieken te beoordelen. Dit neemt erg veel tijd in beslag, maar is belangrijk voor het vinden van een geschikte fabriek. Immers, als u een kleine bestelling bij een grote fabrikant plaatst dan is de kans groot dat deze geen belangstelling krijgt en niemand zich bekommert om uw productkwaliteit of levertijden. Andersom, een te grote bestelling bij een te kleine fabrikant zal ook resulteren in vertragingen en/of lagere productkwaliteit indien zij niet de juiste faciliteiten in huis hebben. Als u hier geen tijd voor heeft dan is het verstandig om dit uit te besteden aan iemand met ervaring die dit voor u kunt doen. Zorg ervoor dat u een gespecialiseerd bedrijf in armen neemt die uw belangen hoog in het vaandel heeft staan.

Wanneer u niet persoonlijk aanwezig kunt zijn op de cruciale momenten tijdens uw productie is het belangrijk iemand in te zetten die dit van u overneemt. Ook tijdens uw onderhandelingen kan het helpen om een lokaal persoon aan uw zijde te hebben die u vertegenwoordig in de taal van de leverancier. Let wel op, als buitenlander kan men niet zomaar een bevriende Chinees in huren om werk voor u te laten doen. In China dient een Chinese entiteit iemand van werk te voorzien en daarover belasting te betalen. Doet u dat niet en het gaat ooit mis met deze persoon die u helpt, dan bestaat de kans dat u een probleem krijgt de volgende keer dat u in China aankomt.

Daarnaast is het belangrijk om zeer helder te zijn over wat u precies verwacht van de productie. De fabrikant kan namelijk een heel andere kijk hebben op hoe het product uiteindelijk moet worden dan u zelf. Voorkom dat men inferieure onderdelen gaat gebruiken door een heldere BOM op te stellen.

Waar moet u als bedrijf op letten?

Allereerst is het van belang om in zee te gaan met een fabrikant die geschikt is voor het produceren van de gevraagde goederen. Maar hoe vind je een geschikte fabriek en waar moet u dan onder andere op letten bij het vinden van een geschikte fabriek?

Veel fabrikanten opereren niet altijd zoals zij doen geloven via hun promotie materiaal of websites. Daarom is het zo belangrijk om zelf de leverancier te beoordelen. Hoe weet u zeker dat de productie gaat plaatsvinden in de fabriek die zij u laten zien bijvoorbeeld? Al dit soort zaken kunnen wij voor u controleren en bewaken. Wij hebben ervaring met het opzetten van de juiste afspraken en zorgen ervoor dat deze worden nageleefd door de fabrikant.

Een goede sourcing agent in China kan voor u veel hoofdpijnen besparen. Duyfjes Trading heeft de afgelopen jaren veel verschillende vraagstukken voor haar klanten opgelost en is bekend met een groot aantal valkuilen.

De voordelen van een agent in China

Het uitbesteden van uw sourcing in China aan een betrouwbare agent zoals Duyfjes Trading bespaart u de noodzaak om een eigen lokale entiteit op te zetten en alles wat daarbij komt kijken. Naast de besparingen die u doet op tijd, kosten en teleurstellingen maakt u gebruik van de jaren China ervaring die wij u te bieden hebben. Wij zijn bekend met de regelgeving hier in China zowel als die in Nederland en eventueel in het land waar uw klant zich bevind. Onze klanten laten zich door ons bijstaan om hun bestellingen wereldwijd te versturen zonder dat zij zelf de goederen hoeven te bekijken. Zelfs wanneer het land van de klant de fabrikant wilt laten beoordelen dan lopen wij mee met de audit en kunnen deze van te voren voorbereiden.

Waarom kiezen voor Duyfjes Trading BV als het gaat om sourcing in China?

Een samenwerking met Duyfjes Trading BV zorgt ervoor dat u kosten en tijd kunt besparen en tevens alle valkuilen van het zaken doen in China kunt vermijden. Ondernemers zien ons vaak als het verlengstuk van hun inkoopafdeling. Zo kunnen wij het gehele proces of een gedeelte ervan overnemen. Wij hebben jaren ervaring met het sourcen van goede leveranciers voor zowel bestaande- als nieuwe producten, grotere en kleinere volumes voor grotere en kleinere bedrijven. Hierdoor hebben wij een goede relatie weten op te bouwen met een breed scala aan leveranciers. Iets wat erg belangrijk is als u succesvol zaken wilt doen in China.

Samen met u bekijken we de mogelijkheden voor uw product en de benodigde specificaties. Wij denken graag met u mee en kunnen voor u op maat producten bedenken, ontwerpen en in productie nemen. Tijdens het hele productie proces blijft u op de hoogte van wat er in China gebeurt. Samen met ons bent u er zeker van dat u het maximale uit uw China productie mogelijkheden en kostenbesparingen kunt halen.

Daarnaast kennen we de Chinese cultuur en spreken wij zowel de Chinese, Nederlandse als Engelse taal. Zo weten wij met elk partij goed te communiceren. Met een eigen kantoor in Shanghai zitten wij centraal aan de Chinese kust waar de meeste productie plaatsvindt. Dit maakt het voor ons mogelijk om fabrieken langs te gaan en controles uit te voeren.

Meer weten?

Wist u dat wij ook gespecialiseerd zijn in Product Development in China? Hierbij kunt u denken aan Concept Development, Product Design, 3D Engineering, Prototyping & Rendering en Tooling Development. Naast deze diensten bieden wij ook begeleiding, handelsmissies en kwaliteitscontroles in China. Wilt u meer informatie over deze diensten of heeft u specifieke wensen, neem dan gerust contact met ons op.

© 2015 Duyfjes Trading BV
Kom ook in contact via