Tooling Development

Voorbereiding van machines voor uiteindelijke productie

Tooling Development is de laatste fase van Product Development. Wanneer u zekerheid wenst omtrent het voorkomen van vertragingen of schade door onjuiste afstellingen van de fabrikant kunnen wij met Tooling Development u van dienst zijn. Hierbij draagt Duyfjes Trading zorg voor het contact en de afstemming met fabrikantenAan de hand van 3D drawings kunnen wij de machines bekijken op afstelling, het uitwerken en laten produceren van (spuit)giet matrijzen, stansen en extrusiematrijzen. Daarmee bent u ervan verzekerd dat de fabrikant alles doet wat nodig is voor het realiseren van perfecte  producten.

Wanneer het product design van de design fase is uitgewerkt met 3D software en in combinatie met renderingen en CNC parts volledig aansluit bij uw eisen en wensen, start de tooling development fase. In deze fase worden de gereedschappen en machines voorbereid voor de werkelijke productie. Ook hierbij maken wij gebruik van 3D design software voor het tekenen van de matrijzen en de communicatie met fabrieken.

Product design & engineering: machines afstellen voor de juiste kwaliteit

Machines voor het verbinden, buigen of aanpassen (bijvoorbeeld ponsen) van het basismateriaal worden bekeken en waar nodig bijgesteld. Bij het testen en produceren van de eerste exemplaren bekijken wij of de producten op de juiste manier en in de goede kwaliteit geproduceerd worden.

Technisch, esthetisch en duurzaam verantwoord

Om oppervlaktes in verschillende materialen egaal uit te snijden worden stansen getekend. Voor het reduceren van de productietijden en de procesoptimalisatie, kunnen wij door middel van 3D modelling deze gereedschappen aanpassen op het basis materiaal. Er word dan maximaal gebruik gemaakt van het materiaal. Zo brengt industrial product design een economisch voordeel met zich mee. Tevens komt dit het milieu ten goede.

Stansmatrijs

Product design engineering voor het finaliseren van de matrijs

Aan de hand van de 3D drawing, die in de engineering fase is gemaakt met 3D cad software, zal voor de kunststof (spuit)gietonderdelen een matrijs geproduceerd worden. Met behulp van cad cam software frezen de CNC machines de matrijs. Wij zijn hier altijd nauw bij betrokken om te zorgen dat toleranties, lossingshoeken, aanspuitpunten, koeling, schuiven en oppervlaktes op de juiste manier aangebracht worden.

Spuitgietmatrijs


Product engineering is hier van esthetisch belang maar ook voor de levensduur van de matrijs. Wij passen integrated product design toe door naar uw eindproduct te kijken. Zo kan een aanspuitpunt aangebracht worden op een op een plaats die niet zichtbaar zal zijn als het onderdeel gemonteerd is in het eindproduct. Wanneer de (spuit)giet mal af is, zijn wij altijd aanwezig om de eerste oplages te controleren.

Industrial design engineering in de praktijk

Voor het produceren van platen en profielen worden aan de hand van de 3D cad models extrusiematrijzen gemaakt. Hier is het van belang om zaken als druk, koeling en het strekproces te bekijken zodat de profielen in de juiste dimensies en toleranties geproduceerd worden. Bij de start van het extrusieproces bekijken wij als product engineer samen met de productiemedewerkers in de fabriek of alle instellingen juist zijn aan de hand van de eerste oplages.

Finishen van het 3D product

Voor het finishen van een product worden met de grafische bestanden die wij als product designer aanleveren zeefdruk mallen gemaakt. Hiermee kan op eenvoudige wijze bijvoorbeeld een merk of print op het productdesign worden aangebracht. Voor het afstellen van deze machines zijn wij aanwezig om te zorgen dat deze handelingen zowel op esthetisch als milieutechnisch gebied correct verlopen.

Effectiever assembleren dankzij innovation design

Wanneer alle onderdelen geproduceerd zijn dan kan de assemblage van start. Door middel van 3D engineering kan met de 3D drawing software vooraf tot in detail de assemblage worden bekeken om het product snel en secuur in elkaar te zetten. Voor de assemblage ontwerpen wij gereedschappen die daar hulp bij bieden. Op deze manier passen wij innovation design toe zodat het assembleren nog effectiever verloopt.
Door nauw contact met producenten te onderhouden is Duyfjes Trading in de rol van product development engineer tot in de laatste fase van product development betrokken om de productie in goede banen te leiden.

Duyfjes Trading is gespecialiseerd in het assisteren van bedrijven bij het vinden van passende leveranciers, coördinatie van productie, uitvoering van kwaliteitscontroles en het regelen van de logistiek. Met een eigen kantoor in Shanghai kunnen wij door lokale aanwezigheid snel met leveranciers schakelen, o.a. door hen geregeld te bezoeken en, waar mogelijk en noodzakelijk, ondersteuning bieden om een betere kwaliteit te realiseren voor onze klanten.

Meer weten?

Wist u dat wij naast Tooling Development ook gespecialiseerd zijn in 3D Engineering, Prototyping & Rendering en Product Design. Naast deze diensten bieden wij ook Sourcing, Handelsmissies en Kwaliteitscontroles aan in China. Wilt u meer informatie over deze diensten of heeft u specifieke wensen, neem dan gerust contact met ons op.

© 2015 Duyfjes Trading BV
Kom ook in contact via